Search This Blog

Tuesday, June 12, 2012

Дива лига

Адам и Ева Албрехт (Алберте)Дирер (Дурер)1504( IV04)


Рим,катакомби(стари римски гробишта) (2-9 век,ух премускулести се Адам и Ева за тој период ) на Св.Марцелинус и Петар.Читај ТУКА
Орфеј опкружен со библиски сижеа ,Даниел со лавовите,Давид со чаталот ,Мојсеј вади вода од карпа,Исус го воскреснува Лазара
Рим,катакомби(стари римски гробишта) (2-9 век)на Св.Марцелинус и Петар

Евангелие според Јован
11:14 Тогаш Исус им рече јасно: „Лазар умре;
12:1 На шест дни пред Пасхата, Исус дојде во Витанија, каде беше Лазар, кого го воскресна од мртвите.
12:2 Таму Му приготвија вечера, и Марта послужуваше, а Лазар беше еден од оние кои со Него седеа покрај трпезата.

Александар Северус,римски император 222-235The New World of English Words: Or, a General Dictionary, Edward Phillips, Cambridge / Oxford, 1658, , “Orgies”-Оргии


Орфеј е двојник на Дионис и Бахус од Тракија,пастир музикант со „фригиска „капа.

No comments:

Post a Comment